Costa Blanca Lifestyle
Seleccionar página

CINC DIETES DE MODA QUE FUNCIONEN

Sembla que quan arriba el bon temps a tots i totes ens corre pressa per llevar-nos aquests quilos de més que hem acumulat durant l’hivern i camuflat baix múltiples capes de roba. A més els mesos de confinament ens han assegut molt bé a més d’un i a aquests quilets de més de l’hivern se li han sumat d’altres. Així que ara ens trobem amb el bon temps, el bikini o vestit de bany, les ganes de sortir a prendre el sol o ajuntar-nos en una terrassa d’estiu i per a això no sols ens acompanyen els nostres amics, sinó que també portem damunt protecció de sobres com per a passar dos hiverns seguits.

Així que comencem a preocupar-nos perquè no podem ficar-nos en els nostres vaquers o vestit favorit i comencem a buscar desesperadament una dieta que ràpidament ens desinfle i ens deixe tornar a poc a poc al nostre cos esvelt d’abans.
Si escrius la paraula dieta a google, apareix un llistat molt llarg d’elles. Alguns es decanten per les que més s’assemblen als seus gustos culinaris, diumenge un bon plat de paella, poder gaudir d’unes tapes enfront de la mar o seguir amb la celebració de l’arribada del divendres amb la família amb un tros de pizza…Volem aconseguir el nostre objectiu, però si és possible sofrint el mínim millor que millor

Però, sabem si la dieta que volem començar és la més adequada per a nosaltres o si a més d’eficaç no és nociva per a la nostra salut?

Després d’investigar a fons sobre les dietes de moda, l’Institut Mèdic Europeu de l’Obesitat (*IMEO) ens diu quines són les millors dietes per a perdre pes en 2020.

Allà anem! Estudia-les i queda’t amb la qual més s’acosti al teu estil de vida i als teus gustos particulars.

1.- Dieta Volumètrica

Es tracta de menjar aliments amb una gran densitat nutricional, amb un alt contingut en micronutrients (vitamines i minerals), aigua i fibra, però que sumen molt poques calories. Com per exemple groselles o verdures sense midó (bleda, carxofa, espinacs, api, pèsols, albergínia, bròcoli, brots, carabassa, ceba, cols de brusel·les, coliflor, espàrrecs, fesols tendres, nap, cogombre, enciam, escarola, tomàques, pastanaga), cereals integrals (blat, ordi, flocs de civada, pa i pasta), les llavors de lli (que contenen un 38% de fibra), els llegums, alguna fruita seca com les nous i les infusions d’herbes o fruites.

Permet entre 0,5 i 1 quilo a la setmana. L’avantatge d’aquesta dieta és la seva capacitat de calmar l’apetit i cobrir els requeriments nutricionals diaris, per a això recorre al sabor, textura, forma de preparació i combinació de determinats aliments que augmenten la sensació de sacietat i incentiven la reducció de pes. Angelina Jolie és una gran fan d’aquesta dieta. Aquests són aliments que requereixen una major masticació i digestió i aporten molta sacietat. A més, recomana beure dos gots d’aigua només aixecar-se i aconseguir els tres litres al dia, podent optar per sucs de fruites o batuts.

2.- Dieta “realfooding”

És un nou estil de vida que ve triomfant a Instagram. El seu èxit està a menjar menjar real, suprimint al màxim els productes ultraprocessats i l’efecte addictiu que aquests puguen tenir, basant-se en una alimentació natural i saludable. Els aliments es divideixen en tres grups:
– Primer grup: compost per fruites, verdures, hortalisses, llegums, peixos, mariscos i ous.
– Segon grup: llet, oli d’oliva verge extra, peixos enllaunats, pa 100% integral.
– Tercer grup: refrescos, lactis ensucrats, snacks salats i brioixeria.

S’aconsegueix perdre entre 1/2 kg i 1 kg per setmana, limitant el consum d’aquest tercer grup.
Segons el seu precursor, Carlos rius, pioner a difondre aquest tipus d’alimentació “el realfooding no és que prohibeixi aliments sinó que t’està dient que hi ha alguns aliments que no són saludables i tens dret a saber-ho i en funció d’això, prendre les teves decisions”
La primera clau del Realfooding és llegir l’etiqueta i si porta més de 5 ingredients probablement es tracta d’un aliment ultraprocessat i hauràs de descartar-ho inclinant-te pel menjar real en el qual el propi aliment és l’ingredient.

ELS MILLORS I PITJORS PROCESSATS QUE PODEM MENJAR

Entre els bons processaments que podem menjar es troben les conserves de llegums de pot, les llaunes de peix en oli d’oliva, les verdures congelades, fruita dessecada, el gaspatxo envasat…

Els pitjors ultraprocessats són els que combinen aquests cinc ingredients: sucre, farina, greix, additius i sal, brioixeria, galetes integrals que no són integrals…

3.- Dieta del dejuni intermitent

La segueixen Ben Affleck i Elsa Pataky entre altres. Consisteix a introduir períodes de dejuni d’entre 12 i 16 o més hores al dia dins d’una alimentació equilibrada, sense superar mai les 48 hores seguides. L’objectiu d’aquesta dieta que permet perdre entre 1 i 2 quilos per setmana, és que el metabolisme optimitzi el consum d’energia emmagatzemada en forma de greix. IMEO recomana tenir una ingesta de nutrients adequada la resta del dia per a no perdre massa muscular o posar en risc la nostra salut.

Practicar un dejuni intermitent:
– Ajuda a regular la glucèmia, els triglicèrids i el colesterol
– Millora la diabetis i la regeneració cel•lular
– Contribueix a millorar la funció mitocondri i genera major flexibilitat metabòlica i energètica.
– Ajuda a la pèrdua de pes, augmenta l’hormona del creixement i en alguns casos, ajuda a millorar la secreció de melanina.
– A llarg termini ajuda a regular l’apetit.
– Allarga la vida perquè disminueix els processos oxidatius, millora la inflamació cel•lular i facilita la consecució d’objectius físics, estètics i metabòlics.

Sabut tot això potser vols provar de fer dejuni intermitent, encara que si no ho has fet mai millor començar de la mà d’un expert.

4.- Dieta vegana

Són moltes les celebrities que s’han sumat al veganisme, Miley Cyrus, Clara Llac, Jared Leto, Brad Pitt, Natalie Portman, Adele, fins i tot Beyonce, encara que no és vegana absoluta, recorre a ella, en concret al mètode de 22 dies de Marcos Borges per a posar-se en forma i malbaratar energia en els escenaris.

Més que una dieta és un estil de vida basat en el consum ètic i el respecte als animals. Aquesta dieta ocupa el número 4 en la llista de IMEO. Es poden perdre entre 1 i 2 quilos a la setmana i està basada en l’exclusió de tota mena de carns, mariscos, ous i tots els seus derivats. El món del veganisme és tot un món per descobrir, pots trobar multitud d’aliments i complements en herboristeries com l’Optica i Dietètica Signes Gata. Està tot riquíssim!
No obstant això, la clau del seu èxit resideix en un seguiment professional que poden facilitar-te una suplementació adequada perquè no sofreixis de cap manca de vitamines, minerals, etc.
Es calcula que a Espanya hi ha uns 40.000 vegans, i encara que és un auge i va en augment, la xifra és encara molt inferior a la d’altres països com Itàlia amb 600.000 vegans.
La creixent oferta de receptes veganes a través de les xarxes socials fa que cada dia sigui més fàcil seguir una dieta com aquesta.

5.- El mètode “evolution”

El mètode “evolution” creat per Rubén Bravo, naturòpata col·legiat i docent col·laborador en diferents graus de nutrició i dietètica, va més enllà de l’alimentació i entra en aspectes com a creixement personal i incorporació d’exercici per a promoure un canvi d’estil de vida saludable perdurable en el temps.

Et permet perdre 5 quilos al mes, dels quals 4 són de greix. Es basa a afavorir l’ús de greix com a font d’energia, a través de la presa d’aliments de baix índex glucèmic per a estabilitzar els nivells de sucre en la sang, propiciar vitalitat i energia i evitar la sensació de fam, controlant la ingesta adequada de proteïnes per al manteniment o augment de massa muscular.

Aquest mètode està basat en 4 pilars:

· Nutrició
· Activitat Física
· Coaching
· Complements alimentosos

Segons el seu creador es dissenya un pla personalitzat per a corregir hàbits i mantindre’ls per a tota la vida.
Existeixen dues etapes en el dia segons aquest mètode: una que va des de les 6 del matí fins a les 18h de la vesprada, moment d’activitat i treball; i una altra que va des de les 18h de la vesprada fins a les 6h del matí, etapa de reparació cel·lular i del sistema immunològic i descans. D’aquesta manera, el desdejuni i esmorzar de mitjan matí inclouen hidrats de carboni integrals i fruita, el menjar una gran quantitat de verdures i quantitat moderada de proteïnes, el berenar només proteïnes i el sopar una gran quantitat de proteïnes i moderada de verdures.

Aquestes són les dietes de moda i recomanades pel IMEO, quina dieta s’adapta més a tu i al teu estil de vida?